4Story

 


OYUN HAKKINDA
İberia dünyasının birbirine düşman iki krallığı Derionlar ve Valorianlar karşı karşıya geliyor. Gizemli efsaneleri ortaya çıkarmak, fantastik savaşlarda yer almak ve barışı tekrar sağlamak için kimin için savaşacağına karar ver.
4Story sadece canlı grafikleri ile bile “bu oyun oynanır” dedirtiyor kendine. Görüntü kalitesinin yanına İberia’nın uçsuz bucaksız ormanları, birbirlerinden farklı köy kasaba ve şehirleri, ve keşfedilmeyi bekleyen esrarengiz bölgeleri eklenince kendinizi Iberian’nın devasa dünyasında buluveriyorsunuz hemen.
Oyuna Derion veya Valerian adındaki iki taraftan birini seçiyorsunuz. Sonra 3 ırk ve bu ırklara ait 6 karakterden birini seçip 4Story dünyasına ilk adımı atıyorsunuz.  Şimdi bu ırklar ve karakterlerin özelliklerine bakalım.
IRKLAR
İnsan: İnsanların en büyük özelliği yüksek zekaları ile yaptıkları araç-gereçleri kullanabilmeleri, her türlü zor koşulda hayatta kalmayı becerebilmeleri ve her türlü büyüye karşı daha dirençli olmalarıdır. Ayrıca kas gücü gerektiren işlerde iyidirler.
Feline: Bu ırk doğanın ve vahşi hayatın koruyucusudurlar. Yakın mesafe dövüşlerinde çok iyidir. Mirhur halkı ile barış içinde yaşarlar ve birbirlerinin yardımına koşarlar.
Peri: Diğer adı Mirhur halkı olan Periler olağanüstü mental güce sahiptirler, İberia’ya büyü ve hayaletleri getirip koruyan halktır. Hiç bir halkta olmadığı kadar hayaletlerle iyi anlaşırlar ve muhteşem büyü yeteneklerine sahiptirler. Bundan dolayı neredeyse sınırsız bilgiye ve akıl gücüne sahiptirler.
KARAKTERLER
Savaşçı: Yakın mesafe dövüş teknikleri sayesinde saldırı esnasında korkulması gereken rakiplerdir. Savunma halinde ise çok fazla hasarı göğüsleyerek uzun süre hayatta kalmayı başarırlar. Zincir ve plaka zırh giyebilirler, tek ve iki el kılıçları, baltaları, arbaletleri, yayları ve kalkanları kullanabilirler, çok çeşitli silah tercih alanları vardır.
Düzenbaz: Çevik, açıkgöz ve bir o kadar tehlikeli, karanlıkların bekçisi düzenbazlar. Düzenbazlar sinsice ve hızlıca gerçekleştirdikleri yakın mesafe saldırıları ile ön plana çıkarlar. Bir anda hiçbir şey yokken ortaya çıkarak, rakiplerine direkt olarak yaptıkları saldırılar sonrasında tekrar karanlıklar arasında kaybolarak soğukkanlı ve planlı bir saldırı anlayışına sahiptirler. Çakram ve hançer dışında tek el kılıçlar, yaylar ve arbaletler düzenbazların kullandığı silahlardır.
Okçu: Yaylar ve oklar ile araları iyi olan çevik okçular uzun mesafede etkili olan savaşçılardır. Doğruluk ve sakin bir el ile oldukça kuvvetli birer rakip haline gelirler. Ayrıca yakın mesafe dövüşlerde de oldukça etkili olabilirler, yakın mesafeda saldırıları savuşturma gibi yetenekleri vardır.
Büyücü: Patlayıcı tipli tek saldırılardan saldırı amaçlı alan büyülerine, belirli bir süre boyunca hasar veren büyülere sahiptirler. Değneklerden, büyülü kalkanlardan ve sihirli büyü asalarından ekstra güç sağlayabilirler. Genelde arka plandan savaşa dahil oldukları için kumaş zırhlar ve cübbe giyerler.
Rahip: Zor durumlarda savaşçıların yardımına koşan rahipler gerektiğinde de düşmanlarına karşı koyabilecek derin bir güce sahipler. Bu kudret rahipleri hep koruyucu hemde ölümün melekleri haline getiriyor. Kendilerini koruma amaçlı kumaş kıyafetler veya cüppeler giyiyorlar, silah olarak ise değnekler, sihirli asalar ve sihirli kalkanlar kullanıyorlar.
Çağırıcı: Yer tanrısı Endendros’un öğrencileri çağırıcılar diğer boyutlara kapı açabilme yeteneğine sahip olan yegâne kimselerdir, bu sayede güçlü yaratıkları kendi yanlarına alıp onları kontrol edebilirler. Yüksek mental güçleri sayesinde değişik yaratıkları kontrol edip onları saldırı, savunma veya iyileştirme amaçlı kullanabilirler. Bu kudretli yetekleri sayesinde çağırıcılar savaşta acımasız, tehlikeli birer rakiptirler.
Hangi ırktan olursanız olun bu 6 karakterden birini seçebilirsiniz.
Oyunda 10. levele gelene kadar hem oyunu öğrenmenizi sağlayacak hem de daha hızlı level atlamanızı sağlayacak çeşitli görevler var. Bu görevleri yaparsanız hem oyunu öğrenmiş olursunuz hem hangi canavarla ne şekilde dövüşeceğinizi görür hem de seviyenizi daha çabuk 10’a getirmiş olursunuz. Görevler en yüksek seviye olan 80’e kadar devam ediyor; bu görevleri yapıp yapmamakta özgürsünüz ama yine de yaptığınız her görev sadece daha hızlı seviye artırımı değil aynı zamanda kazanacağınız para ve özel eşyalar olacağından size getirisi çok olacaktır.
4Story dünyasında en yüksek seviyeye gelene kadar yaklaşık bin çeşit yaratıkla karşılaşacaksınız. Devler, sürüngenler, kurtlar, goblinler ya da iblisler olsun hepsinin kendine göre bir güç dengesi mevcut. Kimisini büyüsel güçlerle yenmek daha kolayken kimisi de büyüden etkilenmeyip sadece yakından darbelerle altedilebiliyor .
4Story’de kullanmadığınız giysi ve silahları ya da yaratıklardan düşen özel nesneleri satabiliyorsunuz. Bunun için köy meydanında tezgah açıp satacağınız ürünlerin fiyatını belirleyip tezgaha koymanız gerekiyor.
Oyunda 49 kişiden oluşan dev klanlar kurabilirsiniz. Ya da seviyeniz yeterliyse bir klana girmeyi deneyebilirsiniz. Klanlarlar arası savaşlar oyunun asıl eğlenceli kısmı. Çünkü oyundaki on dört bölgeye de sahip olmaya çalışan Derion ve Valorianlar arasındaki kıyasıya rekabet klanlar arasındaki fetih savaşlarını kaçınılmaz kılıyor. Ele geçirmeye açık olan on dört bölge için günlük olarak yapılan bu savaşların neticeleri oyunculara ve klanlara çok çeşitli ödüller kazandırıyor.
Oyunda üç çeşit PvP bulunuyor. Bir bölgeyi ele geçirmek için yapacağınız fetih savaşları, bir düşman bölgesine girdiğinizde otomatik olarak saldırıya açık hale geldiğiniz PvP durumu ya da kale, kutsal tapınak, ordugah gibi yerleşkeleri ele geçirmek üzerine kurulu olan kuşatma savaşı.
4STORY TÜRKÇE BİR OYUNDUR
Görevlerin açıklamaları da dahil oyundaki her şey Türkçe’dir. Aşağıdaki bağlantıdan oyunu indirebilirsiniz.


KAYIT OL / İNDİR
  


Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »