Allods Online

 


OYUN HAKKINDA
Allods Online, bilim-kurgu ve fantastik unsurların bir arada kullanıldığı, yayınlandığı ülke olan Rusya’da aldığı ödüllerin yanısıra dünya genelindeki pekçok oyun otoritesi tarafından en iyi ücretsiz online oyunlar arasında gösterilen bir mmorpg oyun. Türk oyunseverleri ilgilendiren en önemli unsur ise oyunun hem metinlerin hem de seslendirmelerinin Türkçe olması. Seslendirmeler için Türkiye’deki sinema ve ses sanatçıları ile çalışılmış. Aşağıdaki videoyu izleyip oyunun grafiklerine dair izlenim edinebilirsiniz.

ALLODS ONLİNE VİDEO GAMEPLAY
Nesne ve bölge isimleri kültür farklılığımız da gözönüne alınarak Türkçeleştirilmiş. Ayrıca sunucular Türkiye’de kurularak oyunda yaşanması muhtemel lag sorunlarının önüne geçilmiş.
Allods Online oyunu yaklaşık 4 Gb boyutunda. Böyle büyük bir kurulum dosyasına sahip olan bir oyundan kaliteli grafikler, modellemeler, ses ve görüntü efektleri ile geniş bir oyun dünyası beklemek tabiiki hakkımız ve Allods bu beklentilerimizi boşa çıkarmamış. Karakterinizi oluşturup oyuna başladığınızda hoparlörden biri şöyle bağırıyor: “Dikkat! dikkat! İttifak askerleri Baybağan’a saldırdı, tüm subaylar, tüm askerler herkes mevzilerine…” Türk oyuncular olarak bir oyunda bize Türkçe seslenilmesi pek de alışık olduğumuz bir durum olmadığından şaşırdık haliyle.
Allods Online’da İmparatorluk ve İttifak adında iki grup bulunuyor. Her grup üçer ırktan oluşuyor ayrıca sekiz tane de sınıf var. Irklar ve sınıfların özellikleri şöyle:
İmparatorluk Grubu Irkları:Zadaganlar, Orklar, Zem Halkı
İttifak Grubu Irkları: Kanyalılar, Bodurlar, Elfler
SINIFLAR
Savaşçı: Aynı anda birden fazla düşmanla savaşma kabiliyetine sahip yakın dövüş ustalarıdır. Oyunun tanklarıdır, kolay kolay öldüremezsiniz.
Tapınak Şövalyesi: Aslında bu sınıf da tank görevindedir. Savaşçı gibi hızlı saldırılar yapamasa da üzerlerindeki zırhların düşman darbesini emip hasarı düşürme hatta darbeyi düşmana geri yansıtma gibi ilginç özellikleri var.
Casus: Kamuflaj yeteneğine sahip, yay, tatar yayı gibi silahları kullanan uzak dövüş ustaları. Büyülü okları ve görünmezlik yeteneği de var.
Pagan: Büyülü güçleri ve kendisini adım adım takip eden bir yaratığı var. Bu yaratık düşmanlara yüksek hasarlar verebiliyor. Kendine has iksirlerle kaybettiği enerji ve sağlığına kısa sürede geri kavuşabiliyor.
Şifacı: Takım savaşlarının vazgeçilmez elemanı olan şifacılar, arkadaşlarını iyileştiren iksirlere sahip.
Büyücü: Sahip olduğu büyülerle düşmanı bir anda tepetaklak edebilir. Büyülerini hem kendisi için hem de arkadaşları için kullanabilir.
Kara Büyücü: Düşmanlarının yaşam enerjisini alıp kendine veya arkadaşlarına yükleyebilmek için çok özel yeteneklere sahip olan bu sınıf takım oyunlarında mutlaka aranır.
Mistik: Düşmanlarıyla zihin yoluyla bağ kurup onların davranışlarını kontrolü altına alır. Ayrıca düşmanın halüsinasyonlar görmesini sağlayarak onları aldatır.
Seçtiğiniz ırka bağlı olarak oyuna başladığınız mekan değişiyor. Bir köyde, uzay gemisinde veya bir kalede oyuna dahil oluyorsunuz. İlk aşamada oyunun kontrollerini öğrenmeniz ve mekanı tanımanız için verilen ufak görevleri yerine getiriyorsunuz. Böylece başlangıç için silaha ve çeşitli itemlere de sahip oluyorsunuz.
Allods Online’da her şey Türkçe olduğundan görevleri anlayıp yerine getirmek fazla vaktinizi almıyor.
Allods’un bir önemli özelliği de düşman darbelerini sağa sola hareket ederek savuşturabilmeniz ve hareket halindeyken bile skillerinizi kullanıp yetenek vuruşları yapabilmeniz. Ayrıca oyunda fiziki etkileşime çok önem verilmiş. Koca bir boss yürürken yanındaki nesneler sarsıntıdan zıplayabiliyor ya da okkalı bir darbe yerseniz metrelerce sürüklenebiliyorsunuz.
Astral Gemiler ve Astral Seyahat
Astral gemiler Allods Online’ı çekici yapan başka bir özellik. Seviye 35’e geldiğinizde verilen görevleri tamamladıktan sonra astral gemi üretebiliyorsunuz. Yalnız bunun için takım oluşturup birlikte çalışmanız önemli çünkü koca geminin her yeriyle tek bir kişinin ilgilenmesi mümkün değil. Geminizi oluşturduktan sonra astral seyahatler yaparak başka allodlara gidebilir, korsanlık yaparak ganimet elde edebilir ya da diğer gemilerle PvP savaşları yapabilirsiniz. Gemi 6 kişiyle yönetiliyor ve görev paylaşımı yapılıyor kaptan, dümenci, mühendis ve topçu gibi…
Meslekler ve Binek Hayvanları
Oyunda terzilik, dericilik, demircilik, simyacılık, el işi, madencilik ve bitkicilik gibi mesleklerle uğraşabiliyorsunuz.
Allods Online’da belirli seviyeye ulaşanlar at, aslan, kaplan vb. hayvanları binek olarak kullanabiliyorlar. Bu hayvanlara sahip olmanın çeşitli yolları var. Nadir Nesne Dükkanından alabilir, açtığınız bazı sandıklardan çıkabilir veya yaptığınız bazı görevler sonucunda hediye olarak elde edebiliyorsunuz.
Allods Online, üzerinde çok çalışılmış, emek sarfedilmiş bir oyun olduğunu oyunda gördüğünüz ince ayrıntılarla belli ediyor. Biz oyunseverlere de bu ince işçiliğin keyfini çıkarmak kalıyor. Kaliteli grafikler, Türkçe seslendirmeler, geniş sanal dünya ve ücretsiz oynanış.


KAYIT OL / İNDİR
  


Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »