Point Blank

 


OYUN HAKKINDA
FPS’de Yeni Bir Çağ Başladı sloganıyla iddialı bir çıkış yapan Nfinity Games’in Türk oyuncular için Türkçeleştirip beğenimize sunduğu Point Blank’ı denemelisiniz.
Rusya’da ve mmo türündeki birçok oyunun kaynağı olan Güney Kore’de en sevilen oyunlardan olan Point Blank artık Türkçe olarak da oynanabilecek üstelik tamamen bedava. Diğer mmofps oyunlarla karşılaştırdığımızda Point Blank’ta en dikkat çekici nokta hiç şüphesiz etkileşimli çevre birimleri. Yani ateş ettiğinizde etrafta bulunan araçlar, evler vb. nesneler de zarar görüyor. Bu sayede arabaları patlatabiliyor hatta binaların duvarlarını bile yıkabiliyorsunuz (tabii elinizdeki silaha bağlı olarak). Bu ise ekstra eğlence ve hareket demek çünkü düşman ateşinden korunmak için bir bahçe duvarına ya da bir otomobilin arkasına sinip dakikalarca orada kalmanıza pek imkan yok. Durum böyle olunca daha hızlı düşünüp hızlı karar verenlerin hayatta kalma şansı daha fazla oluyor.
Oyundaki silah çeşitleri oldukça fazla ve her silahın verdiği hasar gücü, geri tepme, isabet oranı gibi özelliklerini Türkçe olarak görebilmek çok güzel bir duygu.
Oyuna başladığınızda size bir miktar para veriliyor. Paranızla kendinize bir silah alarak işe başlıyorsunuz fakat her istediğiniz silahı alabilmeniz başlangıçta mümkün değil. Bazı silahları alabilmeniz için rütbeniz yeterli olmalı. Oyuna Askeri Öğrenci rütbesiyle başlıyorsunuz ve level atladıkça Er, Onbaşı, Çavuş diye devam edip 50 level sonunda Genel Kurmay Başkanı rütbesine ulaşıyorsunuz. Bazı silahları ise özel ünvanları kazanarak elde edebiliyorsunuz. Bu ünvanlar aslında sizin yetenekleriniz oluyor ve değişik görevleri tamamlayarak elde ediyorsunuz. Bir ünvanı elde ettiğinizde mesela yüksekten atladığınızda daha az can gitmesi gibi yetenekler kazanabilir ya da ünvanınız Keskin Nişancı Birliği ise daha farklı sniper tüfeklerine sahip olabilirsiniz.
Point Blank’ta Team Death Match, İmha Görevi ve Bomba Görevi olmak üzere şimdilik üç oyun modu var. TDM modu iki takımın round sınırlaması olmadan ölümüne çarpıştığı oyun modu. Bu modda ölen oyuncu tekrar canlanır ve hemen çatışma alanına gidebilir. Belirlenen kill sayısına önce ulaşan takım oyunu kazanır. İmha görevinde ise ölen kişi round bitene kadar canlanamaz. Burada amaç karşı takımın bütün oyuncularını öldürebilmektir. Bomba görevinde ise takımlardan biri haritadaki belli noktalara bomba yerleştirip patlatmaya çalışırken rakip takım ise bunu engellemeye çalışır.
Point Blank’ın güzel bir yanı da indireceğiniz kurulum dosyasının (client) sadece 550 mb olması. Bu sayede hem oyunu çok kısa sürede indirebilir hem de fazla kota harcamamış olursunuz.
Oyunda premium üyelikle alabileceğiniz çeşitli silah, karakter ve yetenekler de bol miktarda mevcut. Ayrıca arkadaşlarınızı oyuna davet ettiğinizde hem size hem de davet ettiğiniz arkadaşınıza çeşitli ödüller veriliyor (Kampanya 13 Şubat’ta bitecek). Ödülleri oyunun resmi sitesinden görebilirsiniz.


KAYIT OL / İNDİR
  


Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »