S4 League

 


OYUN HAKKINDA
Alaplaya’nın en sevilen oyunlarından biri olan S4 League inanılmaz derecede hareketli bir oyun. Canlı renkler, sizi gaza getiren hızlı müzikler ve sporla savaşın harmanlanmasından oluşmuş yeni bir tür.
S4 League’e başladığınızda karakterinizi 7 değişik sınıftan birini seçerek özelleştiriyorsunuz. Bu sınıflar şunlar: Invader, striker, backer, healer, tank, defender, assassin.
Invader: Invader sinsice düşman arasına sızıp, düşmanı en hassas olduğu noktadan vurmalı ve dikkatleri dağıtmalıdır. En hızlı şekilde düşman alanına geçer ve kafaları karıştırır. Rakibin stratejisini iyi okumalı ve her tür değişikliğe ayak uydurmalıdır.
Önerilen Silahlar: Plasma Sword, Heavy Machinegun oder Cannonade, Revolver.
Striker: Fumbi’yi rakip kaleye götürme görevi asıl Striker’ındır. (Fumbinin ne olduğu yazının devamında anlatılıyor). Burada maç başlayınca ilk saniyeler çok önemlidir. Striker bu sürede, topa rakipten önce ulaşmalıdır. Ama asıl zor kısmı, yeterince SP ile topa yetişmektir ki sonra topu rakip kaleye taşımak mümkün olsun. Bu karakter için hem HP hem de SP yetenekleri önemlidir, dolayısıyla iyi denge kurmak gerek.
Önerilen Silahlar: Counter / Plasma Sword, Submachine Guns, Semi Rifle / Gauss Rifle.
Backer: Backer Striker’ı doğrudan korumayla görevlidir. Striker’e karşı doğrultulan her tür saldırıyı kendine çekmelidir ve yolu temizlemelidir.
Önerilen Silahlar: Counter oder Plasma Sword, Submachine Guns, Revolver.
Healer: İyileştirici gücü olan bir karakter. Takım elemanlarına şifa vererek görevlerin tamamlanabilmesini sağlar.
Önerilen Silahlar: Mind Energy, Counter oder Plasma Sword, Submachine Guns.
Tank: Tank bir numaralı savunma hattıdır. Rakibin saldırılarını durdurmakla görevlidir ve fazla kişiye birden hasar veren silahlar kullanır. Rakibin Striker veya Backer gibi oyuncularıyla karşılaşır.
Önerilen Silahlar: Mind Shock / Submachine Guns, Heavy Machine Gun, Sentry Gun.
Defender: Defender takımını keskin nişancı olarak uzaktan destekler. Striker’in yolunu açmak için, rakip takımın Defender’ini ve diğer savunma oyuncularını vurmalıdır. Uzaklara doğru nişan almasından dolayı, İnvader gibi yakın dövüş oyunculara karşı pek şansı yoktur. Defender’i korumak için, Assassin’e ihtiyacınız olacaktır.
Önerilen Silahlar: Semi Rifle, Rail Gun, Submachine Guns .
Assassin: Rakip takımın Invader’ine karşı tetikte bulunur ve kendi Defender’lerini rakip saldırılara karşı uyarır. Yani görevi rakip saldırıları en hızlı şekilde takımına bildirmektir. Pozisyonunu devamlı değiştirmek zorunda olduğu için, hafif silah ve donanıma ihtiyacı vardır.
Önerilen Silahlar: Semi Rifle, Submachine Guns, Counter / Plasma Sword.
S4 League’te (S4 Ligi) en çok tercih edilen oyun modları TouchDown (TD), DeathMatch (DM), Chaser. TouchDown modunda amacınız Fumbi denilen ve topa benzeyen özel bir nesneyi alıp rakip takımın spawn noktasında bulunan slota götürebilmek. Fumbi haritanın orta noktasında bulunuyor. Oyun başlar başlamaz her iki takım da fumbiyi kapmaya çalışıyor. Fumbiyi ele geçiren takım rakip takımın slotuna fumbiyi götürebilirse 1 puan kazanıyor. Eğer fumbi sizin takım elemanlarından birindeyse rakip takım onu öldürüp fumbiyi almaya çalışacağından arkadaşınızı korumalısınız. Fumbi düşerse düşmandan önce onu almalı ve rakibin slotuna ulaşmalısınız. Eğer fumbi rakip takımdaysa bu sefer rakibi slotunuzdan uzak tutmalısınız.
TouchDown modu oldukça strateji gerektiren bir mod. Takımda iş bölümü yapmanız gerekiyor. Tur başlayınca takımdaki herkes topa doğru koşarsa, takımın işi zor olacaktır.Her oyuncu üzerine düşen görevi yaparsa puan kazanmanız daha kolay olacaktır. Bu yüzden takımda saldırı gücü yüksek oyuncular yanında defansı da güçlü tutacak sınıflar olmalı.
DeathMatch: Bu modda fumbi bulunmuyor. İki takım elemanları devamlı surette birbirine saldırarak olabildiğince çok sayıda düşman öldürmeye çalışıyorlar.
Chaser Mod: Bu modda bir oyuncu chaser seçiliyor. Chaser seçilen oyuncunun amacı diğer bütün oyuncuları öldürmek. Bunun için yanında da Skeleton Warrior denilen bir yardımcısı var. İkisi birlikte süre bitmeden bütün oyuncuları öldürmek zorundalar. Diğer oyuncular kaçabilir veya Chaser’e saldırabilir fakat tek amaçları süre bitimine kadar sağ kalabilmek. Chaser seçilen oyuncunun ekstra güçleri ve sağlık yeteneği olduğundan kolay kolay ölmüyor. Her turda başka bir oyuncu chaser seçilir.
S4 League’te öldürdüğünüz rakiplerden ve kazandığınız turlardan exp ve puan kazanırsınız. Bu sayede hem seviye hem de değşik silahlar, zırh  ve giysiler almak için PEN denilen oyun parası kazanırsınız. Oyunda klanınızı kurup diğer klanlarla savaşabilirsiniz.
Çaylaklara Öğret Ekstra Epx Kazan
Maç sırasında normalden daha fazla EXP kazanabilirsin. S4 League’de, seviye 13’e ulaştığında Combi Mode’den iki şekilde faydalanabilirsin:
Level 13’e ulaşmış başka bir arkadaşla, aynı odada oynayabilir ve Combi Mode’u bu sırada etkinleştirebilirsin. Bu, her birinizi yüzde 3 ek EXP sağlar.
Henüz level 13 olmayan arkadaşlarla da oynayabilirsin. Seninle oynarken, seviye 13’e erişirlerse, Combi Master olarak bir sonraki levele ulaşırsın. En yüksek seviye, level 36’dır.
Combi mode oynamak için, lobby’de buluşup Combi Mode’u etkinleştirin ve aynı odaya girin. Beş Combi oyuncusu aynı anda oynayabilir ve seviye 13’e ulaşan her biri, seni amacına bir adım daha yaklaştırır: büyük usta olmak!


KAYIT OL / DOWNLOAD




Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »